Reklam Alanı

Site Yönlendirme ve SEO

seo

Merhaba Webmaster Kenti Takipçileri;


Site taşıma işlemleri gerçekleştirilirken Seo kriterlerine uyarak,sitenizi en az zarar ile taşıma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.Bu değişiklikler ile sıralamalarınıza ve kazancınıza olan etkiyi en minimum kapsamda taşıyabilirsiniz.
Birinci Aşama olarak dikkat edilmesi gerekenler:Amacı, işlemleri ve süreci belirleme



Zaman, temel yapılması gerekenler ve kullanılabilir kaynaklar gibi site taşıma ile alakalı tüm değişkenleri öncelikle planlamak gerekmektedir.


Taşınacak site üzerinde yapılacak işlemler
Site taşımanın, taşınmanın farklı alt dalları bulunmaktadır,farklı alt sınıflarıda inceleyebiliriz.Bunlar temel olarak şu kategorilerden birisine girmektedir.
-Hosting / IP Adres taşıma
-Alan adı taşıma
-URL yapısı taşıma
-Site yapısı değiştirme
-İçerik değişikliği
-Tasarım değişikliği
En zorlayıcı site taşıma işlemleri bunların çoğunu  içeren durumlarda karşımıza çıkmaktadırlar.Bu yüzden değişiklik ile kazanacaklarımız gerçekten bu işlem, bu efor için değer mi iyice düşünmeden işleme başlamamalıyız.
URL yönlendirme tespiti
Seo kapsamında eski siteniz üzerindeki bütün kaliteli ve değerli sayfalar, yine aynı veya alakalı sayfalara 301 yönlendirilmesi ile mutlaka yönlendirilmelidir.Bu sayede sitenizin link özü korunmuş ve iyi bir şekilde yönlendirme yapmış olursunuz.Burada şunu hatırlatmakta fayda var: Yüksek hit alan sayfalarınızın daha fazla dikkat istediğini söyledikten sonra bütün URL’lerinizin önemli olduğunu unutmayın. Duplicate içerik ve benzeri sorunları çözün, gerekli yönlendirmeleri planlamakta fayda var.
Test sunucusunda deneme
Herkes hata yapabilir,bu yüzden yaptığınız tüm bu değişiklikleri test sunucusunda denemek çok önemlidir. Bu taşımanın sorumluluğu sizin üzerinizde olduğundan çok dikkatli olmanız gerekmektedir.
İndexlemeyi engelleme: Test sitenizin indexlenmesini engellemelisiniz. Bunu sağlamak için farklı yollar vardır.İndeksleme olayını robots.txt ile engelleyebilirsiniz. Önerilmez çünkü Google indexlemeye devam edebilir.
User-Agent: *
Disallow: /
Tüm sayfalara meta robots değeri için noindex ekleyebilirsiniz. Önerilmez.
<html>
<head>
<title>…</title>
<meta name=”robots” content=”noindex”>
</head> kodunu kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
Sitenizin indexlenmesini bu iki metoda bağlı olarak şifreleme ve belirli IP’lerin erişime açık bırakarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu iki metot tavsiye edilmektedir.Lakin sabit bir IP adresiniz yoksa bunu hatırınızda tutmanızda fayda vardır.
Robots.txt dosyası hazırlama:Yeni sitenizin robots.txt dosyasını hazırlayın.
XML sitemap hazırlayın: Google webmaster aracını kullanarak sitemapınızı kaydedin ve daha sonra buradaki hataları, uyarıları inceleyerek hataları giderin.
Kırık linkler: Sitenizdeki problemli linkleri, hatalı URL’leri düzeltin.Broken link checker (WordPress), Check my links (Chrome), Simple links counter (Firefox) gibi araçları kullanarak bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
301 yönlendirmeleri kontrol edin: Bunu tekrar tekrar vurgulamakta fayda var. Sitenizin link özünün doğru bir şekilde aktığından emin olun.
Duplicate içerik sorunlarını analiz edin: Sitenizdeki kopya içerik problemi yaratabilecek, URL yapısından, içeriğin farklı yerlerde kullanılmasına kadar, hepsini inceleyin ve düzeltin.
Bütün bunları yaptıktan sonra artık sitenizi yavaş yavaş yayına alabilirsiniz.Özet olarak, sitenizin analizi gerçekleştirildi,planlama başarılı bir şekilde yapıldı.

Hiç yorum yok